Over Fienne

Het is altijd fascinerend om zien hoe mensen spontaan notities nemen tijdens een overleg. Korte zinnen, sleutelwoorden, schemaatjes, schetsen,… Voor je het weet staat de volledige vergadering uitgetekend op papier.
Zo iemand ben ik!

Ik ben illustrator en striptekenaar maar ik ben even geboeid door onderwijs, ontwikkelingskansen van kinderen en jongeren, Brussel, anderstaligen, participatietrajecten en duurzame samenwerkingen. Ik heb gewerkt in onderwijs, de socio-culturele sector en de grafische sector.
Een heel unieke combinatie van een brede professionele ervaring binnen onderwijs en social-profit gecombineerd met een artistieke achtergrond.

Al deze ervaringen gaven me de kennis en ’tools’ om te doen wat ik vandaag doe. Ze hebben ervoor gezorgd dat ik heel goed weet hoe je complexe teksten, abstracte concepten,… kan verduidelijken door visualisatie.

De vraag om te visualiseren is actueel en wordt steeds groter. De onderwerpen zijn uiteenlopend.

“We hebben een jaarverslag gemaakt maar hoe zorgen we ervoor dat ook onze anderstaligen weten waarover het gaat”

“We hebben een denkdag, we willen onze studie delen met iedereen op een visuele manier.”

“Hoe delen we de uitkomst van een brainstorm met iedereen van de gemeente?”

Tijd dus om de boeg om te gooien. Vanaf nu wil ik meer samen werken met organisaties, gemeenten, scholen,… om ook hun teksten, vergaderingen, jaarverslagen,… te visualiseren. 

Visualisatie betekent: Verhelderen via beeld. 

De combinatie van woorden en beelden zorgt ervoor dat je een krachtig, kleurrijk verhaal kan vertellen.
De beelden brengen samenhang in je boodschap en trekken de lezer mee in een meeslepend verhaal. Je daagt de lezer uit om te kijken, verbanden te leggen en het grotere geheel te zien. Dat wordt als zoveel boeiender ervaren dan een droge tekst lezen!

Er is niets fijner dan samen met je klant op zoek gaan naar de vorm om een verhaal te vertellen. Hoe het eindproduct er zal uitzien (een filmpje, een sjabloon, een reuzentekening,…) is dus altijd een verrassing!

Ik hou ervan om samen te werken met mensen. Samen op zoek gaan naar de juiste toon en vorm.
Dit doe ik door een duurzame, eerlijke en warme relatie op te bouwen met mijn klanten. Ik zie ze als een partner in een proces.

Tijd nemen om te luisteren naar de vraag en het analyseren van de nood is de basis van ieder project. Daarna gaan we op zoek gaan naar een vorm die antwoord biedt op de oorspronkelijke vraag.

Heb je het gevoel dat we een goed team zouden vormen voor een van je projecten?
Aarzel niet om me te contacteren.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!